Ter Bezlerini Tanıyalım

Ter Bezlerini Tanıyalım (TER BEZİ İLTİHABI)

Ter Bezlerini Tanıyalım (Ter Bezlerini Tanıyalım, Ter bezi iltihabı, Göğüs kafesi, Koltuk altı, Kasık bölgesi, Göz kapakları, Şişlikler, Şiddetli ağrılar, HS Hastalığı Tedavisi nedir?)

Ter bezi iltihabı İnsan vücudunda terleme işlemlerini meydana getiren apokrin ve erkin olmak suretiyle iki tane ter bezi mevcut olmaktadır. Apokrin ter bezi insan vücudunda göğüs kafesi, koltuk altı, kasık ve göz kapaklarında bulunmaktadır.

Erkin Ter bezi iltihabı ise avuç içi, ayak tabanı ve saç diplerinde yerini almaktadır. Ter bezinin şekli iplik yumağına benzer şekilde olmakta ve derinin en altında bulunmaktadır.

Ter bezlerini çevreleyen oldukca sayıda kılcal lenf damarı bulunmakla birlikte ter bezleri silindir hücrelerden oluşan bir epitelyumdur.

Ter bezi iltihabı- tedavisiTer Bezi İltihaplarının Ortaya Çıkış Öyküsü

Ter bezi iltihabı çoğu zaman kıl kökü iltihabının ortaya çıkardığı bir hastalık türüdür. Ter bezi iltihabı ilk etap da kıl kökünün iltihaplanarak iltihap oluşturması ile başlamaktadır. Fakat süre geçtikçe yeniden eden bir biçim alarak ortaya çıkmış olduğu bölgede yaralara niçin olmaktadır.

Bu hastalığın ilk aşamasında lezyonlar şişer ve iltihap haline gelmiş olarak süre içinde kendiliğinden açılarak boşalmaktadır. Ter bezlerinde oluşan iltihaplar eğer sıkılarak patlatılır ise süre içinde yeniden irin oluşumuna niçin olmaktadır.

(Ter Bezlerini Tanıyalım, Ter bezi iltihabı, Göğüs kafesi, Koltuk altı, Kasık bölgesi, Göz kapakları, Şişlikler, Şiddetli ağrılar, HS Hastalığı Tedavisi nedir?)

Aslen Sizinle Konuşarak Ben Ortaya Çıkıyorum Diyor

Ter Bezlerini Tanıyalım Ter bezi iltihapları vücudumuzun çeşitli bölgelerinde karşımıza çıkmadan ilkin bizlere ben çıkıyorum önlemini al demektedir. Ter bezi iltihabının çıkacağı bölgede başlangıçta hafifçe şiddette ağrılar olarak karşımıza çıkmaktadır.

Bu ağrılar hastalığın ilerlemesine bakılırsa zaman içinde sertliğini artırmaktadır. Eğer ter bezi kol altında meydana geliyorsa çıkmadan ilkin bölgeyi sertleştirerek büyümektedir.

İlk zamanlarda mercimek büyüklüğünde düğümler hallinde oluşarak apseye niçin olmaktadır. Çoğunlukla bakteri kaynaklı olan ter bezi iltihabı doktorun verdiği antibiyotik kremler ile tedavi edilmektedir. Ter bezi iltihabı tedavisi

Ter bezi iltihabından kurtulanlar HS FORUM

(Ter Bezlerini Tanıyalım, Ter bezi iltihabı, Göğüs kafesi, Koltuk altı, Kasık bölgesi, Göz kapakları, Şişlikler, Şiddetli ağrılar, HS Hastalığı Tedavisi nedir?)

 

Online Danışma Hattı

İlgili Makaleler ::.

Yorum Yaz ::.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir